Új buszmegállók Csabacsűdön
2015. május 14. 13:43

Új buszmegállók Csabacsűdön
Aki sűrűn jár a 44-es főúton valószínűleg észrevette, hogy Csabacsűdön új buszmegállókat helyeztek el a megállókban. Ezek a fából készült, tetszetős kialakítású építmények a település önkormányzata által indított közfoglalkoztatási Startmunka programokban készültek az elmúlt időszakban.
Csabacsűd Önkormányzata kiemelt célként kezeli azt, hogy a közfoglalkoztatási programok során igazi értékteremtés valósuljon meg. Összesen 15 db buszmegálló készült el, melyek nem csak a 44-út mentén kerültek elhelyezésre, hanem a település összes megállójában lecserélték a már elhasználódott várakozóhelyeket. Szintén a közfoglalkoztatási programok nyújtotta lehetőségek segítségével készült el a Hársliget Óvoda tornaszobája is, mely teljes kivitelezési költségéhez az önkormányzat jelentős saját forrást is biztosított.
Ebben az évben a mezőgazdasági programelem fejlesztése a kiemelt cél. A korábban is folyó növénytermesztési munkák mellett állattartással is foglalkozni kívánnak a közfoglalkoztatás keretein belül. A program első lépéseként az sertések elhelyezését biztosító ólak kialakítása történt meg a közfoglalkoztatottak részvételével. A tenyészállatok érkezése május hónapban várható.