Szituációs játékok a Vajdában
2018. március 02. 09:59

Lovász György, a Szarvasi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztályának vezetője, és Fürj Erik, foglalkoztatási szakügyintéző tartott 2018. február 23-án szituációs játékokkal egybekötött kötetlen beszélgetést iskolánkban a 12. évfolyamos tanulók számára.
Az óra egy történet felolvasásával kezdődött, majd ezzel kapcsolatos kérdésekre kellett 13 kérdést megválaszolni. A történet rövid volt, mégis rengeteget hibáztak a tanulók, mert nem voltak elég figyelmesek, nem koncentráltak kellőképpen az elvégzendő feladatra.

A következő feladatban teljesíteni kellett az előre meghatározott feladatot úgy, hogy a szemben álló fél erről nem tudott semmit. Milyen tanulságot vonhatunk le a feladatból? Sok hasznos dolgot, amire eddig nem is figyeltünk oda.
Három állásinterjút elevenítettek meg vendégeink. Ki kellett találni, ki és miért kapná meg a Mercedes cég termékértékesítői állását. Vicces helyzetek voltak, de sajnos ilyen hibákat gyakran mi is elkövetünk.
Sajnáljuk, hogy a záró kisfilmet már nem tudtuk megnézni az idő rövidsége miatt, de osztályfőnöki órán pótolni fogják az osztályok.
Reméljük, hogy más osztályoknak is lesz lehetőségük ilyen beszélgetésen részt venni.
Forrás: www.vajdaevang.hu