Megújul a hivatal épülete
2017. szeptember 27. 18:01

2017. szeptember 27-én megkezdődtek a Békés Megyei Kormányhivatal Szarvasi Járási Hivatal épületének felújítási munkálatai.

Az épületfelújítással kapcsolatos sajtótájékoztatón Dr. Takács Árpád a Békés Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízott kiemelte, hogy a felújítás száz százalékig hazai forrásból valósul meg, mely során a hivatal épülete kívül és belül egyaránt megújul. Hozzátette, hogy tavasz végén a már megújult épületben végezhetik a Hivatal kollégái tevékenységüket.

Hodálik Pál Szarvas város alpolgármestere elmondta, hogy mind az önkormányzatnak mind pedig Szarvas város polgárainak régi vágya volt, hogy az épület megújuljon és egy kellemesebb városképhez járuljon hozzá.

Dankó Béla országgyűlési képviselő kiemelte, hogy a Járási Hivatal épületének felújítása fontos lépés a város és a térség életében egyaránt.  Az infrastruktuális fejlesztések biztosítják azon kormányzati célokat, melyek a szolgáltató állam megvalósulását elősegítik. Továbbá elmondta, hogy a megújult épületben kap helyet a földhivatali tevékenység, ezáltal még inkább koncentrálódik az állampolgárok részére a szolgáltatás.

A felújítás során megtörténik az elavult belső és homlokzati nyílászárók (új nyílászárók hőszigetelő üvegezéssel) és a hozzájuk kapcsolódó szerkezetek cseréje, valamint a homlokzat hőszigetelése és a lapostető hő- és vízszigetelése.