Gyermekvédelmi szakmai napot tartottak Szarvason
2019. június 19. 09:00

A Szarvasi Járási Hivatalban üléseztek a járási gyermekvédelmi jelzőrendszer tagjai a közelmúltban. A szakemberek a Békés Megyei Gyermekvédelmi Partnerségi Protokollban résztvevők folyamatos együttműködésének fontosságára hívták fel a figyelmet.
A Békés Megyei Kormányhivatal kiemelt figyelmet fordít a jelzőrendszer működésére, működtetésére. A nyári szünet elején van még tennivaló, feladat a tagok számára – hangsúlyozta előadásában dr. Krizsán Anett. A Békés Megyei Gyermekvédelmi Partnerségi Protokoll alapvető célja a jelzőrendszeri tagok feladatának, szerepének pontos leírása, a jogszabályi környezet rendszerszintű áttekintése – tette hozzá a Békés Megyei Kormányhivatal igazgatója.

Dr. Melis János, Szarvas város címzetes főjegyzője a Szarvasi Család- és Gyermekjóléti Központ szervezeti felépítését és működését mutatta be. Tóth Tamásné intézményvezető előadásában a függetlenített jelzőrendszeri tanácsadó fontosságát hangsúlyozta. Azt is elmondta, hogy intézményük napi 24 órás telefonos készenléti szolgálatot is biztosít, és ezt egyre inkább ismeri a lakosság.

Gaál Roland járási hivatalvezető kiemelte: fontos, hogy a jelzőrendszer tagjai a probléma észlelésekor azonnal jelezzenek, ugyanis nem kerülhet veszélybe gyermek a rendszer működése miatt. Az időben jelzett probléma a prevenciót szolgálja és lehetőséget teremt arra, hogy a veszélyeztetett gyermekek megfelelő szakmai segítségnyújtást követően továbbra is családban nevelkedhessenek – fűzte hozzá a Szarvasi Járási Hivatal vezetője.