Szakmák Éjszakája Sarkadon
2018. április 21. 11:53

- „Próbáld ki, csináld meg, ismerd meg!”- ezzel a szlogennel, idén április 13-án immáron harmadik alkalommal került megrendezésre  a Szakmák Éjszakája elnevezésű rendezvény Sarkadon a Gyulai Szakképzési Centrum Ady Endre-Bay Zoltán Szakképző Iskolájában. Ezzel az iskola is csatlakozott ahhoz az országos rendezvényhez, melyen a szakképzés népszerűsítése volt a cél.

 

A program pénteken 18.00-kor köszöntővel és megnyitóval kezdődött és este 22.00 óráig tartott. A látogatók betekintést nyerhettek az iskolában oktatott két különböző szakmába, a postai ügyintéző és az informatikai rendszergazda képzésbe.

A rendezők a korábbi évekhez képest több kiegészítő programot és szolgáltatást szerveztek a rendezvényre. Ennek keretében képviseltette magát a Sarkadi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztálya az Ifjúsági Garancia Programmal. Az érdeklődők megismerkedhettek a kiemelt munkaerőpiaci program nyújtotta szolgáltatásokkal és támogatásokkal, továbbá teszteket, kérdőíveket, valamint munkaerőpiaci totót tölthettek ki. Ez utóbbi esetében a helyes megfejtők között három ajándékot is kisorsoltak.

A résztvevők további lehetőségeket is kipróbálhattak és információt gyűjthettek más területekről. Így például volt lehetőség kozmetikai tanácsadásra, az elsősegélynyújtással és  sebkötözéssel ismerkedni, grafológiai elemzésre nyílt lehetőség, információt kaphattak a biztosítási szakmáról és nem utolsó sorban az oktatási intézmény egykori diákjaival is találkozhattak.