Rendben zajlik az érettségi Sarkadon
2018. május 15. 13:16

Az idei középszintű írásbeli érettségivel kapcsolatosan a Sarkadi Járási Hivatalban zökkenőmentesen zajlanak a feladatok, hiszen a központilag szervezett és szigorúan szabályozott keretek között szinte percre pontosan meghatározottak a tennivalók. A feladat ellátás során gondoskodni kell a vonatkozó jogszabályi rendelkezések, illetve ágazati szabályozások maradéktalan betartatásáról.

A feladatlapok zárt dobozban, tantárgyanként külön csomagban érkeznek meg a megbízott csomagszállító cégtől. Ezeket az úgynevezett „adminisztratív zónában”, helyezik el, melynek biztonságos zárására ebben az időszakban még nagyobb figyelmet fordítanak. A feladatlapok tárolása és az iskola képviselőjének történő átadása a pontosan szabályozott előírások szerint történik, majd az eljárás adminisztrációját is azonnal, naprakészen elkészíti a Sarkadi Járási Hivatal.

Sarkadon idén egy középiskolában, az Ady Endre - Bay Zoltán Gimnáziumban zajlik az érettségi. A Gyulai Szakképzési Centrum Ady Endre – Bay Zoltán Szakképző Iskolájában idén nincs végzős osztály.
Az elmúlt héten 54-en tettek érettségi írásbeli vizsgát magyar nyelv és irodalomból, 55-en matematikából, 49-en történelemből, 60-an angol nyelvből, 10-en németből. Ezen a héten 6 diák tesz biológiából, 32 informatikából és 26 földrajzból írásbeli érettségi vizsgát.