Pontos címzés a Földhivatali Osztálynak
2015. május 14. 13:42

Pontos címzés a Földhivatali Osztálynak

Tájékoztató a Földhivatali Osztálynak való pontos címzésről, ahhoz, hogy a postai küldemények közvetlenül a járási hivatalok földhivatali osztályai részére érkezzenek.

A Sarkadi Járási Hivatal Földhivatali Osztálya tájékoztatja tisztelt ügyfeleit, hogy 2015. május 1. napjától a földügyi igazgatási feladatok körébe tartozó küldeményeket a Magyar Posta közvetlenül a járási hivatal földhivatali osztálya részére kézbesíti.

Ezzel összhangban a földügyi igazgatási feladatok körébe tartozó küldemények (pl.: földhaszonbérleti szerződések hatósági jóváhagyása, tulajdonjog bejegyzése, jelzálogjog bejegyzése, törlése, hiánypótlások, stb.) postai előterjesztésekor a beadványon fel kell tüntetni a „Földhivatali Osztály” elnevezést.

Azon beadványok esetén, ahol a címzésben a Földhivatali Osztály nem kerül feltüntetésre, a postai szolgáltató a központi érkeztető rendszerhez (KÉR) kézbesít. Ez esetenként késedelmet okoz az ügyintézésben, tekintettel arra, hogy az ügyintézési határidő számítása a földhivatali osztályhoz érkezés napján kezdődik.

A Sarkadi Járási Hivatal illetékességi területére vonatkozó beadványok esetén a földügyi igazgatási feladatok körébe tartozó beadványok címzése a jogszabályokban foglaltaknak megfelelően 2015. május 1. napjától:
Sarkadi Járási Hivatal Földhivatali Osztálya
5720 Sarkad, Szent István tér 7.
                        Pf.: 2.