,,Piacolás" a Sarkadi Járásban
2018. május 30. 10:43

A Sarkadi Járási Hivatal Földhivatali Osztálya idén is heti rendszerességgel ellenőrzi a piaci őstermelőket a járás területén lévő településeken.

A tavaly elvégzett hatósági ellenőrzési munka tapasztalatai alapján elmondható: a járás területén súlyos hiányosságok nem fordultak elő, szóbeli figyelmeztetéssel, figyelemfelhívással, szakszerű tájékoztatással orvosolni lehetett a felmerült problémákat.

Az ellenőrzések célja idén is az, hogy a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) által regisztrált, az őstermelői igazolványban szereplő tevékenységek, árusításra megjelölt termények köre megegyezzen a piacon eladásra kínált terményekkel. Az őstermelők által megtermelt termények értékesítésének fontos helyszíne a településeken működtetett piacok. Az itt eladásra kínált termékek származási helye, minősége fontos a vásárlók szemszögéből. A kölcsönös előnyök (eladó-vevő) biztosításának záloga az ellenőrzés is. Az ellenőrzési munka segíti azon őstermelők piaci érvényesülését, akik törvénytisztelő, jogkövető módon végzik tevékenységüket.