Öt éves a földügyi igazgatás Sarkadon
2019. január 10. 12:56

A járások újraszervezésével egy időben született meg az a döntés, hogy a Sarkadi járásban több évtizedes igény alapján földhivatal létesüljön.

Az előkészületek már 2013 őszén elkezdődtek, de ténylegesen 2014. január 1-jével kezdte meg működését a Sarkadi Járási Földhivatal. Az első egy hónapban a járási hivatal épületében csupán ügyfélfogadás zajlott, majd 2014. február 3-tól kezdődően már teljes létszámmal a mai helyén működik a földhivatali ügyintézés. 2015. április 1-étől pedig már a Sarkadi Járási Hivatal osztályaként végzi tevékenységét a földhivatal.

Az elmúlt időszakra visszatekintve elmondható, hogy a földhivatal problémamentesen működött, működik. Köszönhető ez az ott dolgozók hozzáállásának, valamint a szakmai irányító hathatós segítségének. Mindez úgy valósult meg, hogy közben a szakmai jogszabályok is jelentősen módosultak, de a feladatkörök is bővültek. Azt is ki kell emelni, hogy folyamatosan vannak kiemelt jelentőségű feladatok. Ez utóbbiak egyike például a részarány-kiadás során létrejött osztatlan közös tulajdon megszüntetése, mely jelenleg már a végéhez közeledik.

Az ügyfelektől érkező visszajelzések alapján mára beigazolódott, hogy szükség volt a Sarkadi Járási Hivatal Földhivatali Osztálya létrehozására, hiszen ezáltal is közelebb került a lakossághoz a földügyi igazgatás.