Mentőcsoportok, javuló feltételek
2018. január 11. 15:45

Mentőcsoportok, javuló feltételek

A Sarkadi Járás illetékességi területén 2014-ben elsőként alakult meg a Pelikán Mentőcsoport, amelyet azóta újabb – immáron – települési mentőcsoportok követtek. Létezésük és még inkább tevékenységük jelentősen segítette és emelte a térség, a járás, az itt élő emberek biztonságérzetét alapvetően a rendkívüli időjárási helyzetekben, egyéb katasztrófahelyzetekben. Az önkéntes mentőcsoportok nagy hangsúlyt fektetnek működési feltételeik javítására, amely a jobb működés záloga is lehet.

 

Az idei évben is kiírásra került a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság által a megyei, a járási és települési szinten munkát végző mentőcsoportok részére címzett pályázat, amelyen a járás egységei az idei évben jól szerepeltek.

A Pelikán Mentőcsoport a mentési egység erejének gerincét képző sarkadi önkéntes tűzoltókon keresztül téli kabátokat nyert összesen 640.000.- Ft értékben.

Négy települési mentőcsoport, alapozva a Békés Megyei Katasztrófa-, és Polgári Védelmi Szövetségi tagságukra, a szervezet által benyújtott pályázati csomagban vágásbiztos védőruhákat és esővédő öltözeteket nyert 293.000.- Ft értékben.

A pályázaton nyert felszerelések az önkéntesek munkájának biztonságosabb végzését fogják segíteni, amely még inkább megalapozhatja ezen szervezetek eredményes együttműködését a járás településeinek biztonságosabbá tételében.