Lezárult a személyi jövedelemadó bevallási időszak
2018. június 06. 13:56

A közelmúltban zárult le a személyi jövedelemadó bevallások határideje. 2018-ban május 22-ig kellett eleget tenni az SZJA-bevallásnak.
Az egyre elterjedtebb elektronikus út mellett voltak, akik még a hagyományos módon, adóbevallási csomagot kérve végezték el ezen feladatuk. 2018. március 5-ig a NAV minden ügyfélkapuval rendelkező adófizető állampolgár számára elkészítette és megküldte az adóbevallás tervezetet. Azonosítás után a polgárok átnézhették, és be is adhatták ezen a felületen adóbevallásukat.
A Sarkadi Járási Hivatal Kormányablak osztályán ezen időszakban nagyobb érdeklődést váltott ki az ügyfélkapu ügyintézés. Legtöbb esetben a korábbi ügyfélkapuk újraaktiválása volt az igényelt szolgáltatás.

A hivatalban működő kihelyezett NAV ügyfélponton május hónapban a beadási határidőig másfélszeres ügyfélforgalom volt tapasztalható, mint a korábbi hónapokban. Az ügyfélkapus bejelentkezés, tervezet áttekintés, tervezet kinyomtatása és átadása ügyfél részére, valamint a bevallás véglegesítése és beadása -  mind elektronikus, mind papír alapon – tette ki az ügyek nagyobb részét.