Lezárult a Kormányablak busz őszi körútja a Sarkadi járásban
2018. november 18. 16:00

A 11 települést magába foglaló Sarkadi járás összes településére eljutott a Kormányablak busz az ősz folyamán. Így tartalmat nyertek Tuzson Bence államtitkár szavai, miszerint:Célunk, hogy a magyar emberek számára az ügyintézés ideje, az arra fordított energia és anyagi terhei csökkenjenek, ezáltal javuljon életminőségük.

A Békés Megyei Kormányhivatal Kormányablak busza, 2018 szeptemberében indult útjára a Sarkadi Járási Hivatal illetékességi területéhez tartozó településeken a kihelyezett ügyfélfogadás keretében. A sort Körösnagyharsány és Biharugra nyitotta. Ezt követően Geszt és Mezőgyán volt a következő állomás, ahonnan Zsadányba és Újszalontára gurult tovább a mobil ügyfélszolgálat. Sarkadkeresztúr és Okány után végső állomásként Kötegyánban és Méhkeréken vehették igénybe az állampolgárok a „házhoz vitt” szolgáltatásokat.

Általánosan elmondható, hogy ügyfelek örültek annak, hogy a saját településükön tudták elintézni ügyeiket. Érdekesség, hogy a helyi ügyfelek kiszolgálásán kívül, volt példa arra, hogy egy szomszédos járás területéről éppen arra járó ügyfél tudta elintézni ügyeit a mobil ügyfélszolgálaton. Az állampolgárok visszajelzései alapján, a továbbiakban is lenne igény a mobil ügyfélszolgálat megjelenésére a településeken, akár többször is egy hónapban.

Mivel a térség településein javarészt a tavaszi és nyári hónapokban vannak a jelentősebb rendezvények, így a jövőben ezen eseményeken is rendszeres vendég lehet a Kormányablak busz.