Húsz százalékkal emelkedett az ügyiratszám a gyámhivatalban
2018. június 11. 11:22

A Sarkadi Járási Hivatal különös figyelmet fordít a gyámhatósági feladatai ellátására.
A gyámhatósági ügyintézés egyéb hatósági munkától való eltérő jellege, különbözősége, összetettsége kimutatható a teljes ügyintézés során. A gyámhatósági munkavégzéshez elengedhetetlen a jelzőrendszer tagjaival való együttműködés, a velük történő megfelelő kapcsolat kialakítása, fenntartása és ápolása, melynek érdekében az elmúlt év során is tettünk lépéseket. Jelenleg a gyámhivatalban 9 fő gyámügyi szakügyintéző állami tisztviselő tevékenykedik, a hét minden napján van ügyfélfogadás, ezen túl minden pénteken délelőtt Okányban is. A hivatal szükség esetén ügyfélfogadási időn kívül is segítséget nyújt ügyfeleinek.

A gyámhivatal ügyirat forgalma 2017. évben az előző évhez viszonyítottan mintegy 20 százalékos emelkedést mutat. Tavaly 17 ezer 653 iratot iktattak a hivatalban. Az előző esztendőben 5 ezer 592 döntés született a gyámhivatalban, ebből 4 ezer 330 végzés. A hivatal tavaly 3 ezer 711 ügyféllel került kapcsolatba.
Fajsúlyát tekintve kiemelt ügytípusok az azonnali intézkedést igénylő ideiglenes hatályú elhelyezések és nevelésbe vételi ügyek. A legnagyobb ügyszámokat a gondnoksági, védelembe vételi, vagyoni és kapcsolattartási ügyek képezik.