Elindult a közfoglalkoztatás a Sarkadi járásban
2019. március 14. 15:00

A Sarkadi járás településein idén mintegy 830 személy jut munkához a Startmunka Mintaprogram keretében. A program megvalósításához a Belügyminisztérium 1 milliárd 237 millió forint vissza nem térítendő támogatást biztosít az önkormányzatoknak. A járásban idén összesen 1 430 álláskereső jut munkalehetőséghez a közfoglalkoztatás keretében.

Március elejétől – az elmúlt évekhez hasonlóan – idén is megkezdődtek a különböző közfoglalkoztatási programok a Sarkadi járás mind a 11 településén.
A közfoglalkoztatások között egyaránt megtalálhatóak a legnagyobb létszámot érintő települési önkormányzatok Startmunka Mintaprogramjai, továbbá az országos közfoglalkoztatók (vízügyi igazgatóság, víztársulat, közútkezelő, MÁV, nemzeti park) programjai, valamin az egyéb szervezetek kisebb volumenű közfoglalkoztatásai.  

A Startmunka Mintaprogramban – Újszalonta kivételével – a járás valamennyi települése részt vesz. A résztvevő önkormányzatok alapvetően mezőgazdasági programok, helyi sajátosságokra épülő értékteremtő tevékenységek megvalósítására pályáztak, de szerepel a belvízelvezető árkok karbantartása, illegális hulladéklerakó helyek felszámolása és a mezőgazdasági földutak karbantartása is a települési programokban.