Együttműködés a Kábítószer Egyeztető Fórummal
2019. január 17. 20:00

A Sarkadi Járási Hivatal tavaly is aktívan részt vett a 2015-ben a Sarkad és Környéke Többcélú Kistérségi Társulás által életre hívott Sarkadi Kistérségi Kábítószerügyi Egyeztető Fórum (KEF) munkájában. A szakemberekből álló grémium tavaly 6 alkalommal ülésezett.
A fórum ülésein megbeszélték egyebek mellett a KEF éves cselekvési tervét, munkatervét. Bemutatták a KEF-ben résztvevő intézményeket, ismertették a prevencióval összefüggésben elvégzett munkát, de a különböző pályázatokkal kapcsolatos szakmai programokról is egyeztettek. A járási hivatal tájékoztatta a fórum tagjait arról, hogy milyen eszközökkel tud részt venni a drogprevencióban, illetve a drogfogyasztás miatt kialakult veszélyeztető helyzetek esetén alkalmazható, alkalmazandó hatósági intézkedésekről is szó esett. A kábítószerügyi egyeztető fórum vezetője által kért cél-, és feladat megfogalmazásban a járási hivatal is tevékenyen részt vesz.

A hivatal a KEF által szervezett üléseken, megbeszéléseken túlmenően részt vett az Oktatási Hivatal által Békéscsabán szervezett prevenciós szakmai programon is. Összességében elmondható, hogy a korábbi esztendőkhöz hasonlóan tavaly is eredményesen működött együtt a járási hivatal és a kábítószerügyi egyeztető fórum Sarkadon.