EESZT Sarkadon
2017. október 04. 09:00

EESZT Sarkadon
Nagy érdeklődést váltott ki az egészségügyi dolgozók körében az elektronikus személyi igazolvány (továbbiakban Eszig), ugyanis a bevezetésre kerülő Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér (továbbiakban EESZT) rendszert már csak ezen okmánnyal tudják használni.

Mind a háziorvosaink, mind a gyógyszerészeink valamint a Kistérségi Járóbeteg-Szakellátó Központunk szakorvosai és asszisztenciái is magas arányban keresték meg Kormányablakunkat, hogy régi típusú személyi igazolványukat lecseréljék az új típusú Eszig-re.
Az EESZT bevezetésével kapcsolatban az Osztályunkról kiválasztott kolléga közvetítőként a továbbiakban segíti a fent megnevezett egészségügyi kör Eszig kártyaolvasókkal való ellátását.

A szeptember elején Kormányablakunkhoz megérkezett 65 db készüléket 28 egészségügyi szolgáltatónak szükséges átadni, hogy az EESZT rendszer 2017. november 1-jei éles indulására már használatra készen álljanak a szolgáltatók számítógépein. Jelen pillanatban a kártyaolvasók 70%-a már átadásra került.