Partneri együttműködés
2017. május 03. 18:00

Partneri együttműködés
A „Helyi foglalkoztatási partnerség kialakítása az Orosházi járásban” c. projekt Együttműködési Megállapodásának aláírására 2017. április 25-én, ünnepélyes keretek között került sor.
Magyarország Kormánya helyi foglalkoztatási együttműködések tárgyában tett közzé felhívást a foglalkoztatás növelését célzó megyei és helyi foglalkoztatási együttműködések, partnerségek, paktumok létrehozatala, valamint a paktumok képzési és foglalkoztatási programjainak megvalósítása érdekében. A foglalkoztatási programok arra hivatottak, hogy elősegítsék a munkaerő-piac bővítését, célcsoportok képzését és elhelyezkedését, továbbá a munkaerő-piaci szereplők együttműködésének erősítését.

(Fotók: Domján Róbert)
A kitűzött célok megvalósítása érdekében írta alá a TOP-5.1.2-15-BS1-2016-00007 azonosító számú „Helyi foglalkoztatási partnerség kialakítása az Orosházi járásban” című projekt Együttműködési Megállapodását Orosháza Város Önkormányzata, a Békés Megyei Kormányhivatal, a Békés Megyei Önkormányzati Hivatal, a Jövő Építők TDM Közhasznú Egyesülete, az Európai Uniós Társadalmi Célú Nonprofit Kft., a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a járás önkormányzatai, jelentős képző intézményei és munkáltatói, civil szervezetei.
A projekt a helyi gazdasági ágazatot, valamint a társadalmi színteret előmozdító, élénkítő koncepciókat és folyamatokat kívánja erősíteni, illetve a helyi munkaerő-piaci helyzetet és a jövedelemszerzési lehetőséget fejleszteni a munkanélküliség csökkentése érdekében.