Pályaorientációs napon járt az Orosházi Járási Hivatal
2019. november 29. 08:00

Az orosházi Táncsics Mihály Gimnázium és Kollégium idén immár harmadik alkalommal rendezett pályaorientációs napot, amelyen a járási hivatal, de a városban működő foglalkoztatók, gazdálkodók és a pályaválasztás előtt álló fiatalok is részt vettek.
A rendezvényen az Orosházi Járási Hivatal a www.palyaorientacio.munka.hu nemzeti pályaorientációs portálon található kérdőíveket mutatta be a fiataloknak. A gyerekek körében nagy sikert aratott a pályakerék is, amelyen 20 szakma megnevezését helyezték el. A tanulóknak egy előre összeállított kérdéssorra kellett válaszolniuk azon szakmával kapcsolatosan, ahol a kerék megállt.
A hivatal idén is fontosnak tartotta a tudatos fogyasztóvá nevelést is. A felső tagozatos általános iskolásokkal ezért megismertették a fogyasztóvédelemmel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat: fogyasztói jogok és kötelezettségek, online vásárlás veszélyei, panasz ügyintézés lehetőségei. Az interaktív előadás végén a diákok 13+1 totó kitöltésével ellenőrizhették tudásukat.

A kormányablak busz kitelepülésével a végzős középiskolások számára a felsőoktatási felvételihez szükséges ügyfélkapu helyszíni ügyintézését is biztosította a kormányhivatal, a lehetőséggel 86 diák élt.