Orosházi munkáltatók és iskolák a Pályaválasztási Vásáron
2016. október 17. 09:56

Orosházi munkáltatók és iskolák a Pályaválasztási Vásáron
A Békés Megyei Kormányhivatal október 13-14-én ebben az évben is megszervezte a 2016/2017-es tanévben végző általános és középfokú oktatási intézmények tanulói, a pályakezdő és a pályakorrekciót tervező felnőtt álláskeresők részére a PÁLYAVÁLASZTÁSI VÁSÁR rendezvényt a CsabaPark területén.
 
 
 
A Pályaválasztási Vásáron az Orosházi Járás területéről 6 munkáltató, valamint 2 iskola biztosított lehetőséget a személyes találkozásra, a különböző szakmák gyakorlati kipróbálására. Munkáltatóink bemutatták a pályaválasztás előtt állóknak, hogy a náluk alkalmazott innovatív eljárásokkal, csúcstechnológiákkal nemzetközileg is elismert gyakorlati tudásra tehetnek szert.
 
 
Járásunkból több száz diák látogatott el a rendezvényre, ahol érdeklődési körüknek megfelelő, szervezett tárlatvezetésen vehettek részt.
 
 
Ebben az évben a program új eleme az OVIS SZAKMAVILÁG, a pályaválasztás elősegítése óvodásoknak. A nagycsoportos óvodások 4 szakmacsoportban próbálhatták ki a különböző szakmákat, s a 2 nap alatt több mint 120 kisgyermek ismerkedhetett meg játékos formában a munka világával.
 
 
A Pályaválasztási Vásár kísérő rendezvénye az üzemlátogatás, melynek keretében az idei évben 100 tanuló tekinthette meg a Linamar Zrt. divízióiban folyó tevékenységet, információt kaphattak a tanulói szerződésekről, a duális képzés jelentőségéről.