Orosháza – a 2015. év Tűzoltóparancsnoksága
2016. január 27. 13:04

Orosháza – a 2015. év Tűzoltóparancsnoksága
Az Országos elismerés után Orosházán is megköszönték a tűzoltók áldozatos munkáját.
A több mint 100 hivatásos tűzoltóság közül az orosháziak teljesítettek a legjobban a szakmai vetélkedőkön és a mindennapi életben 2015-ben. Orosháza rendelkezik a megye legnagyobb gyáraival, amelyek különleges odafigyelést igényel a tűzoltóság részéről. Emlékezzünk vissza a tavaly nyári üveggyári üzemzavarra, amikor is gyorsan és hatékonyan léptek fel annak ellenére, hogy a körülmények nem mindennapiak voltak. A gyors beavatkozásnak hála megelőztek egy akár sokkal komolyabb káreseményt.

A tűzoltóink mindezekért kaphatták meg az Év Tűzoltósága díjat, amely címet „Az Év Hivatásos Tűzoltóparancsnoksága 2015” feliratú serleggel adtak át a katasztrófavédelem 2015-ös évet értékelő állománygyűlésén. Az országos elismerést követően megköszönte a helyi tűzoltók munkáját Dávid Zoltán polgármester úr is.

Lustyikné dr. Papp Anikó az Orosházi Járási Hivatal vezetője is személyesen gratulált a megtiszteltető címhez, amelyet tűzoltóink kaptak:

– A köz szolgálatában dolgozni komoly hivatás. Ezt pedig csak elkötelezetten, komoly felelősségtudattal, hatalmas szakmai erőfeszítésekkel és hivatásszeretettel lehet végezni. Önök ezt az eredményt ennek fényében tudták elérni, miközben mások védelméért és biztonságáért szolgálnak – mondta a Járási Hivatalvezető.
 

Fenti képünkön Tóth Tibor mérnök tűzoltó ezredes, megyei igazgató emlékül egy üveg emlékplakettet adott át Bajkán György parancsnoknak a megyei igazgatóság nevében.

A 2015-ös év legjobb tűzoltóival Lustyikné dr. Papp Anikó Járási Hivatalvezető, Dávid Zoltán polgármester és a megyei parancsnokok fotózkodtak.