Munkásszállás létesítésének lehetőségei
2017. június 13. 08:35

Munkásszállás létesítésének lehetőségei
A Békés Megyei Kormányhivatal Orosházi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztály HR Klubja 2017. május 31-én tartotta idei második ülését munkáltatóknak.
A rendezvény ez alkalommal is a Foglalkoztatási Osztályon került megrendezésre, ahol Bojtor István, Orosháza város alpolgármestere, valamint az önkormányzat műszaki kapcsolattartója és 6 cég képviseltette magát. A résztvevők a Munkásszállás létesítésének lehetőségeit vitatták meg a 2017. május 16-án megjelent a "Munkásszállások kialakítása" központi munkaerő-piaci program a munkaerő-piaci mobilitást elősegítő munkásszállás építéséhez nyújtható támogatásokról szóló 23/2017. (II.3.) Kormányrendelet alapján, melynek keretében közvetlenül az önkormányzatok vagy önkormányzati társulások részére nyújtható támogatás munkásszállások építéséhez. A találkozón Bojtor Istvántól első kézből értesülhettek a klubtagok az eddig ez irányban tett lépésekről, miszerint a város részt kíván venni a programban, viszont minimum 80 fős vállalati igény szükséges az elinduláshoz. Több munkáltató is érdeklődést mutatott a kezdeményezés felé, így várhatóan be tudják nyújtani a pályázatot a tervek alapján. Ha megvalósul az elképzelés, talán ez is egyfajta pluszt jelent majd a munkaerőhiány kezelésének elősegítésére. Így távolabbi területekről is lehet majd álláskeresőket toborozni, ahol nincs annyi munkalehetőség.

 

A foglalkozás keretében a munkáltatóknak alkalmuk nyílt kötetlen beszélgetés során a tapasztalatcserére és az érintett témában felmerülő kérdéseikre is válaszokat kaphattak. A következő linken érhető el bővebb tájékoztató anyag a lehetőségről: http://nfsz.munka.hu/Engine.aspx