Munkáltatói fórum a járási hivatalban
2018. március 26. 08:00

Munkáltatói fórum a járási hivatalban

Hivatalunk Hatósági ellenőrzés tapasztalatai címmel munkáltatói fórumot szervezett 2018. március 21-én, melyre a kereskedelemmel és vendéglátással foglalkozó vállalkozásokat és cégeket szólította meg.

A hatósági ellenőrzés a közigazgatás nélkülözhetetlen szerves része, ezzel kell, hogy biztosítsuk illetékességi területünkön a törvényességet, a jogszabályi előírások maradéktalan betartását, ugyanakkor a szolgáltató közigazgatás keretében fontosnak tartom, hogy ilyen szakmai fórumok keretében tájékoztassuk Önöket a hatályos jogszabályi előírásokról, azok helyes értelmezéséről, valamint a helyes joggyakorlat kialakítása érdekében megosszuk Önökkel ellenőrzési tapasztalatainkat – emelte ki köszöntőjében Lustyikné dr. Papp Anikó, hivatalvezető.

A fórumon több előadást tartottak a vállalkozásokat érintő témákban a szakemberek. A nagy számban megjelent munkáltatók és képviselőik meghallgathatták az általános munkaügyi kérdések területén felmerülő ellenőrzési tapasztalatokat, tájékoztatást kaphattak a népegészségügyi és az élelmiszerlánc-biztonsági és állategészségügyi osztály kereskedelem és vendéglátás területén végzett hatósági munkájáról és az ellenőrzések során felmerülő hiányosságokról, valamint az általános fogyasztóvédelmi ismeretekről és a panaszkezeléshez kapcsolódó előírásokról, ellenőrzési tapasztalatokról.

 

A fórum lehetőséget biztosított a hivatal és a munkáltatói közötti kapcsolat erősítésére, továbbá a vállalkozások konzultáció keretében megfogalmazhatták az egyes szakterületeket érintő kérdéseiket, felmerülő problémáikat.