Munkahelyteremtő beruházások támogatása
2017. augusztus 22. 07:36

Munkahelyteremtő beruházások támogatása

A Nemzetgazdasági Minisztérium 10 milliárd forint összegű nyílt pályázatot hirdetett a mikro-, kis- és középvállalkozások munkahelyteremtő beruházásainak támogatására, amelyre szeptember 15-ig lehet pályázni. A pályázat részleteiről és a munkáltatóknak elérhető lehetőségekről tartottak munkáltatói fórumot augusztus 17-én, Orosházán.

Az orosházi és a mezőkovácsházi járás munkáltatóinak részvételével munkáltatói fórum került megrendezésre Orosházán. A fórumon megjelenteket Dr. Lustyikné dr. Papp Anikó, az Orosházi Járási Hivatal vezetője köszöntötte, és a rendezvényt Simonka György országgyűlési képviselő nyitotta meg. A vállalkozások számára kiírt pályázat részleteiről Pántya Imre, a Társadalombiztosítási és Foglalkoztatási Főosztály vezetője tájékoztatta a résztvevőket. Ezt követően Jankovné Héjas Katalin, az Orosházi Járási Hivatal Foglalkoztatási osztályvezetője a jelenlegi bérjellegű és egyéb támogatási lehetőségekről adott tájékoztatást. Dr. Juhász Marianna, a Társadalombiztosítási és Foglalkoztatási Főosztály Munkaerőpiaci osztályvezetője a pályázati kiírásban szereplő anyagi biztosítékokra vonatkozó szabályokról beszélt részletesebben. Az előadások után szakmai konzultációra került sor.

A munkahelyteremtő pályázati dokumentáció egyaránt letölthető a Nemzetgazdasági Minisztérium és a Békés Megyei Kormányhivatal honlapjáról; a http://www.kormany.hu/hu/nemzetgazdasagi-miniszterium ill. a http://www.kormanyhivatal.hu/hu/bekes oldalról. A Békés Megyei Kormányhivatal Társadalombiztosítási és Foglalkoztatási Főosztálya a pályázattal kapcsolatosan folyamatosan biztosít konzultációs lehetőséget minden érdeklődő pályázó számára.