Legyen önkéntes tartalékos katona!
2018. május 30. 07:46

Legyen önkéntes tartalékos katona!

Az Orosházi Járási Hivatalban is előadást tartottak a dolgozóknak az önkéntes tartalékos katonai szolgálattal kapcsolatban.

Kollégáinknak a tájékoztató során elmondták, hogy a Magyar Honvédség a tavalyi évben átalakította és megújította önkéntes tartalékos rendszerét, melynek új elemeként, a helyi közösségekre építve hozta létre az önkéntes területvédelmi tartalékos szolgálati formát. Az ország valamennyi járásában létrejött, területi elven szervezett önkéntes tartalékos századok célja, hogy szükség esetén helyben álljon rendelkezésre egy kiképzett, felkészített, alkalmazható erő.

A területvédelmi tartalékosok fő feladatai lehetnek különböző protokolláris feladatok (jelenlétük emelheti járási, települési rendezvényeken az ünnepi megemlékezések, koszorúzások színvonalát), rendezvénybiztosítási feladatok, illetve veszély- vagy katasztrófahelyzetben történő igénybevétel. A kiképzések során az izgalmas katonai jellegű ismeretek mellett számos olyan készséget lehet elsajátítani, amelyet a mindennapokban is lehet kamatoztatni. A rendszer alapszabálya, hogy az igénybevétel a lakóhely szerinti járásban történik.
Területvédelmi tartalékosnak minden 18. életévet betöltött, cselekvőképes, büntetlen előéletű, belföldi lakóhellyel rendelkező magyar állampolgár jelentkezhet. A rendszerbe belépés előtt a jelentkezőknek orvosi vizsgálaton kell megjelenni, melyet a jelentkező háziorvosa is elvégezhet. A fegyverviselési engedély megadásához szükséges egészségügyi és mentális állapotot méri fel. Az egészségügyi vizsgálatok költségét a Magyar Honvédség fizeti.

 
 

Jelentkezzen területvédelmi tartalékos katonának a Toborzó Irodában!

MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság

2. Katonai Igazgatási és Érdekvédelmi Iroda

5600 Békéscsaba, Andrássy út 67-69.

Telefon: (66) 447-566; E-mail: bekes.toborzo@mil.hu

 

Nyitva tartás:

Hétfő: 08:00-12:00; 13:00-17:30 Kedd: 08:00-12:00

Szerda: zárva Csütörtök: 08:00-12:00;13:00-15:30 Péntek: 08:00-12:00

Tanulmányok vagy munka mellett is segíthet a Haza szolgálatában!

 

Bővebb információ:

www.iranyasereg.hu

www.hadkiegeszites.hu

 
Tajekoztato letoltese