Közfoglalkoztatási kiállítás Békéscsabán
2017. szeptember 13. 12:56

Közfoglalkoztatási kiállítás Békéscsabán

Békéscsabán az ötödik Közfoglalkoztatási Kiállítás nyílt meg 2017. szeptember 7-én.

Csütörtökön délelőtt 10 órakor nyitotta meg kapuit az érdeklődők előtt a Közfoglalkoztatási Kiállítás Békéscsaba főterén. A látogatók megtekinthették a különböző járási startmunka mintaprogramokban megtermelt mezőgazdasági terményeket, tenyésztett állatokat, az értékteremtő projektben előállított késztermékeket. A helyszínen interaktív módon lehetett belefolyni többek között a seprűkötésbe, a rongyszőnyeg és szőnyegszövésbe, illetve a tésztagyúrásba is.

 

 

Az Orosházi Járásban érintett 8 település impozáns módon feldíszített standokkal várta az érdeklődőket. A mezőgazdaságban megtermelt növények feldolgozásával több önkormányzat kóstolóval készült: lehetett lecsót, hagymás babot, paradicsomos töltött paprikát és birkapörköltet is kóstolni a számos más egyéb finomság mellett.
Orosháza pattogatott kukoricával, répatortával és pogácsával kínálta a látogatókat, illetve ki lehetett próbálni a krumpli-nyomdát és az origamit is. Csanádapácán kiemelkedően folyik napraforgóolaj előállítása, amelyet a helyszínen meg is lehetett vásárolni. Nagyszénáson a helyi varroda termékeit mutatták be, Pusztaföldváron pedig az ízlésesen díszített üvegekben tartósított zöldség-készítményeket láthattuk. Gádoroson több olyan ízletes fogással kedveskedtek az érdeklődőknek, amelyeket nem mindennap lehet kóstolni, ezekről külön receptgyűjteményt nyújtottak át. Tótkomlóson a mezőgazdasági termények bemutatásán túl a legyártott seprűket lehetett megtekinteni. Kardoskúton szintén a varrodai tevékenység eredményeit láthattuk, Békéssámsonon pedig céklatortával készültek.
 
 

A közfoglalkoztatottak piaci alapú munkavállalását segítette a Közfoglalkoztatási Kiállítás keretén belül megszervezésre kerülő „Közfoglalkoztatásból a versenyszférába” állásközvetítés is. Kiemelt cél a közfoglalkoztatásból az elsődleges munkaerőpiacra visszalépők arányának növelése. A rendezvényen megjelenő munkáltatóinknál több mint 70 közfoglalkoztatott érdeklődött a felkínált munkakörök iránt. Ezt követően többen munkaviszony keretében próbálhatják ki az elsődleges munkaerőpiac nyújtotta lehetőségeket.