Ingyenes képzések
2017. augusztus 28. 12:20

Ingyenes képzések

Segítik az álláskeresők foglalkoztathatóságának javítását, elhelyezkedési esélyeik növelését.

A Ginop 5.2.1-14 Ifjúsági Garancia Rendszer és a Ginop 5.1.1-15 Út a munkaerőpiacra elnevezésű kiemelt munkaerőpiaci programok szolgáltatási és támogatási programelem kínálatából olyan segítő tevékenységek választhatók ki a résztvevők számára, amelyek a képzést, a támogatott foglalkoztatást segítik, hozzájárulnak a résztvevők munkaerőpiaci esélyeinek javításához, személyes fejlődéséhez.

Ezen programok keretében a közelmúltban három képzés indult orosházi helyszínnel, figyelembe véve a járás munkáltatóinak igényét és az álláskeresők érdeklődését is. A résztvevők teljes képzési költségtámogatásban, a tanfolyam időtartama alatt keresetpótló juttatásban részesülnek, a vidéki hallgatók helyközi utazási támogatást is kapnak.

Építő és anyagmozgató gép kezelője szakmacsoporton belül 2017 júliusában 14 fő szerzett Targoncavezető, és augusztusban további 15 fő szerez Földmunka-, rakodó- és szállítógép kezelő államilag elismert szakképesítést igazoló OKJ-s bizonyítványt és jogosítványt. Szeptemberben vizsgázik majd az Élelmiszer- és vegyiáru eladó tanfolyam 14 hallgatója.

 

2017 őszén további két helyi képzés indítását tervezzük: Konyhai kisegítő, illetve Óvodai dajka tanfolyamokra várjuk az érdeklődők jelentkezését.

Foglalkoztatási osztályunk kiemelt célja, hogy hozzájáruljon a térség foglalkoztatási szintjének megtartásához, illetve lehetőség szerinti javításához, továbbá törekszünk a munkaerőpiaci kereslet és kínálat összhangjának megteremtésére. Kiemelt figyelmet kell fordítanunk az alacsony iskolai végzettséggel rendelkezők képzésére, ezért valamennyi helyi képzés is ezen célcsoport elhelyezkedési esélyeinek növelését igyekszik elősegíteni.