HR klub működik az Orosházi Járási Hivatalban
2019. május 24. 11:23

HR klub működik az Orosházi Járási Hivatalban
Az Orosházi Járási Hivatal HR Klubja a közelmúltban tartotta idei második ülését a foglalkoztatási osztályon. Ezúttal a munkahelyteremtő támogatások voltak terítéken, de a munkaerő megtartásának fontosságáról is szó esett.
Dr. Juhász Marianna elmondta: a munkahelyteremtő támogatásokról szóló pályázat célja a területi különbségek csökkentése, a térségi felzárkóztatás, a kis és közepes vállalkozások (kkv-k) erősítése, valamint az új munkahelyek létrehozását eredményező beruházások támogatása. A Békés Megyei Kormányhivatal Társadalombiztosítási és Foglalkoztatási Főosztály vezető-helyettese hozzátette: a pályázaton az Orosházi járásból több munkáltató is eredményesen szerepelt az elmúlt években. Idén augusztus elsejétől pedig a munkáltatóknak lehetőségük nyílik újabb pályázat benyújtására.
Második napirendi pontként a munkaerő megtartásának jelentőségéről tárgyaltak. Egy, a munkahelyteremtési pályázaton nyertes munkáltató számolt be arról, hogy cégüknél milyen megfontolásból kezdtek el mélyebben foglalkozni a témával, amihez külső szakértő segítségét is igénybe vették. Kiemelte: nagyon fontosnak tartják, hogy ne csak a vezető döntsön a szükséges változtatások bevezetéséről, hanem a szervezet többi dolgozóit is hallgassák meg, hiszen ők egy egészként alkotják azt a vállalatot, amely nélkülük nem működne.
Jankovné Héjas Katalin osztályvezető a foglalkoztatást elősegítő támogatások elektronikus ügyintézést szolgáló kérelemkitöltő program alkalmazását ismertette.