HR Klub az orosházi foglalkoztatási osztályon
2018. szeptember 27. 11:31

Az Orosházi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztály HR Klubja a napokban tartotta idei harmadik ülését a meghívott munkáltatóknak. A rendezvényen a „Toborzás, avagy a megfelelő munkaerő megtalálásának kihívásai” címmel a munkaerő toborzás témája került terítékre.
Első napirendi pontként a Prohumán 2004 Kft. toborzási szakértője tartott előadást az országos foglalkoztatottsági és munkabér fizetési tendenciákról, különbségekről, illetve az általuk alkalmazott toborzási módszerekről.

A szakember az előadás során rámutatott arra, hogy a hagyományos toborzási módszereken túl – online hirdetés, szórólapozás, helyi, csoportos tájékoztatók tartása, önéletrajz adatbázis működtetés, fejvadászat – mára már a meglévő munkavállalók megtartása is egyfajta toborzásnak minősül, hiszen manapság a képzett, gyakorlott szakembereket pótolni eléggé problémás és költséges. Viszont ha egy tanuló már az iskolai gyakorlati idejét is az adott vállalatnál tölti és tanulmányai befejezését követően ugyanott helyezkedik el, folyamatosan tanul, fejlődik. Ez óriási érték a munkáltató szemszögéből is.
Tehát az empátia, valamint a szociális érzékenység egyre jobban előtérbe kerül. A cégvezetők és humánerőforrás szakemberek képesek kell legyenek arra, hogy beleéljék magukat munkavállalójuk helyzetébe, segíteni akarjanak és tudjanak nekik. A megbecsülés talán a legmegfelelőbb szó arra, ami a munkatársak motivációját és lojalitását ösztönözni tudja, sokszor megelőzve az anyagi juttatásokat is.

A foglalkozás keretében a munkáltatóknak alkalmuk nyílt kötetlen beszélgetés során a tapasztalatcserére és a felmerülő kérdéseikre is válaszokat kaphattak.
A klub ülései mindig hasznos információkkal szolgálnak, minden résztvevő „gazdagodhat” általa.