HR Klub a járási hivatalban
2019. február 27. 12:53

Az Orosházi Járási Hivatal HR Klubja a közelmúltban tartotta idei első ülését a foglalkoztatási osztályon. Ezúttal az e-ügyintézés volt terítéken, és a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamrával együttműködve alapvetően a könyvelők, könyvelőirodák, egyéni vállalkozók munkáját kívánta segíteni előadásaival a járási hivatal.
Dr. Kovács Győző, az Orosházi Járási Hivatal Kormányablak Osztályának vezetője ismertette, hogyan működik az egyéni vállalkozók számára 2018 januárjától kötelezően alkalmazandó elektronikus ügyintézés. Előadásában szólt az elektronikus kapcsolattartás során felmerülő jellemző hibákról, hiányosságokról. Hangsúlyozta, hogy ezek elkerülése kiemelten fontos a jogszerű ügyintézés érdekében.
A foglalkoztatási támogatások elektronikus benyújtásával kapcsolatban Jankovné Héjas Katalin foglalkoztatási osztályvezető arra hívta fel a figyelmet, hogy a gazdálkodó szervezeteknek az e-papír szolgáltatás igénybe vételével kell beküldeniük a támogatási kérelmeket. Egyúttal informálta a megjelenteket a hivatali kapun keresztüli ügyintézésről, valamint bemutatta az ingyenesen igénybe vehető ÁVDH szolgáltatást.