Helyi képzések az álláskeresőknek Orosházán
2018. augusztus 03. 10:42

Nem halat, hálót kapnak a regisztrált álláskeresők a Békés Megyei Kormányhivatal Orosházi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztálya által szervezett helyi képzésekkel.

A GINOP 5.2.1-14 Ifjúsági Garancia Rendszer és a GINOP 5.1.1-15 Út a munkaerőpiacra, valamint a TOP-5.1.1-15/16 Megyei szintű foglalkoztatási megállapodások, foglalkoztatási- gazdaságfejlesztési együttműködések elnevezésű munkaerőpiaci programok célja, hogy a regisztrált álláskeresőket képzési támogatással, elhelyezkedési támogatással és más támogatási formákkal segítsék annak érdekében, hogy az ügyfelek munkaerő-piaci helyzete javuljon.

Ezen programok keretében valósult meg az orosházi helyszínű építő- és anyagmozgató gép kezelője (targoncavezető) képzés is, melynek eredményeként 15 álláskereső szerzett államilag elismert OKJ-s bizonyítványt, valamint a Nemzeti Közlekedési Hatóság által kiállított jogosítványt idén júniusban. Az ügyfelek körében évről-évre nagy népszerűségnek örvend ez a szakma. Ezt mi sem bizonyítja hívebben, mint hogy a tanfolyam befejezését követően több személy már elhelyezkedett az itt megszerzett szakképzettséggel.
Szintén június idusán, 14 regisztrált álláskereső részvételével elindult az élelmiszer- és vegyiáru eladó képzés, amely jelenleg is zajlik. A hallgatók – a tervek szerint – augusztus közepén adhatnak számot a vizsgabizottság előtt tudásukról.

A foglalkoztatási osztály a korábbi évekhez hasonlóan ismét elindította a földmunka-, rakodó- és szállítógép kezelő helyi tanfolyamot, amely 13 álláskeresőnek segít az elhelyezkedésben az elsődleges munkaerőpiacon. A képzés elvégzését követően az ügyfelek OKJ-s bizonyítványt, valamint jogosítványt szerezhetnek. Fontos kiemelni, hogy ez a képzés kifejezetten munkáltatói igényre épül, így munkáltatóinkat is bevontuk a toborzási és kiválasztási folyamatba.
Aktuális állásajánlataink és induló képzéseink rendszeresen megjelennek a helyi médiában (www.oroscafe.hu; Orosházi Élet hetilap) is.