Generációs motivációk
2017. október 16. 16:00

Generációs motivációk

A Békés Megyei Kormányhivatal Orosházi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztály HR Klubja 2017. szeptember 27-én tartotta idei harmadik ülését meghívott munkáltatóinak.

A rendezvény ez alkalommal is a Foglalkoztatási Osztályon került megrendezésre, ahol a Generációs motivációk volt a téma. A rendezvény előadója Bánfi-Csizmadia Edit, GE Power Senior HR Generalist Manager, Gestalt Coach és Szervezetfejlesztő szakember volt.
 
Rendhagyó módon ez az alkalom interaktív keretek között zajlott, azaz a résztvevők szituációs gyakorlaton keresztül próbálták megérteni az eltérő értékrendeket.  A klubtagok arra kérdésre keresték a választ, hogy mi az a motiváló erő, ami egyáltalán arra készteti a munkavállalót, hogy szívesen menjen a munkahelyére és elvégezze a munkáját. A lényeg, hogy minden korosztálynak megvannak az értékei, ami kiindulási pontot jelenthet ehhez. Ezt kellene a munkáltatóknak felmérni, persze nincs minden egyes emberre ráhúzható sablon,mindenkit más „hajt”. Csakhogy néhány példát említsünk, ilyen a munka-magánélet egyensúlya vagy az elvégzett munka értelme, hogy mit miért csinálunk; vagy akár a modern, jól felszerelt munkakörnyezet, gyors fejlődési lehetőség vagy akár a jó kollégák, az anyagiakról nem is beszélve.
 
A cél mai, gyorsan fejlődő világunkban minden munkahelyen ugyanaz: a megfelelő munkaerő kiválasztása és megtartása a vállalat fejlődésének, sikerének elősegítése érdekében.

A foglalkozás keretében a munkáltatóknak alkalmuk nyílt kötetlen beszélgetés során a tapasztalatcserére és az érintett témában felmerülő kérdéseikre is válaszokat kaphattak.