Gazdafórum Orosházán
2017. április 12. 15:09

Gazdafórum Orosházán
Az Orosháza és Térsége Gazdakör 2017. április 10-én gazdafórumot tartott a járásban élő gazdálkodók számára.
A nagy érdeklődést kiváltó rendezvény – amelyet Horváth József, az Orosháza és Térsége Gazdakör elnöke nyitott meg – három napirendi pontot tartalmazott.
Elsőként a „zöldítési előírások” bevezetésének mérhető hatásai a Békés megyei gazdaságokban címmel Dr. Rákóczi Attila főosztályvezető tartott bemutatót.

A járási hivataltól dr. Kovács Győző hivatalvezető helyettes a járási hivatali feladat- és hatáskörváltozásokról tartott előadást. Többek közt elmondta, hogy 2017. január 1-től a családi gazdaságok bejelentését a földhivatalban lehet megtenni, és a járási dolgozók jogosultak lesznek az őstermelők ellenőrzésére, valamint a „vis maior” ügyekben a járási hivatal szakhatóságként vesz részt az ügyintézésben. Jankovné Héjas Katalin foglalkoztatási osztályvezető az aktuális foglalkoztatást elősegítő támogatási lehetőségekről tartott előadást; elmondta többek közt, hogy a mezőgazdasági vállalkozók milyen támogatott formában juthatnak munkaerőhöz.
Végül Papp Gergely szakmai főigazgató-helyettes a 2017. évi egységes kérelmek beadásának menetével, valamint a mezőgazdasági támogatások 2020 után várható megítélésével kapcsolatban tájékoztatta a megjelenteket.