Folytatódik az együttműködés
2017. március 29. 12:46

Folytatódik az együttműködés
Az Orosházi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztályának kezdeményezésére elindult egy informális együttműködés a helyi középiskolák fiataljai felé. Második állomásként a Gyulai Szakképzési Centrum Kossuth Lajos tagintézményének érettségire készülő tanulóinak tartottak előadást a lehetőségekről.
 
A Foglalkoztatási Osztály állásügynöke és a Békés Megyei Kormányhivatal Társadalombiztosítási és Foglalkoztatási Főosztály Ifjúsági Garanciarendszer GINOP-5.2.1-14 ifjúsági tanácsadója az előadás során külön figyelmet fordított az Ifjúsági Garanciarendszer által nyújtott támogatási lehetőségek ismertetésére. Ennek célja, hogy a foglalkoztatási szerv a 25 év alatti sem nem tanuló, sem nem dolgozó fiatalok számára 4 hónapon belül valamilyen konkrét lehetőséget ajánljon fel az elhelyezkedésre vagy tanulásra. Így szeretnék elérni, hogy a nem foglalkoztatott fiatalok minél rövidebb időt töltsenek munkanélküliségben. Az Ifjúsági Garanciarendszer célja továbbá, hogy személyre szabott segítséget kapjanak a fiatalok a munkaerő-piaci helyzetük javításához. A rendszer keretében képzési támogatásban, bérköltség támogatásban, foglalkoztatás bővítését szolgáló támogatásban, munkába járáshoz kapcsolódó útiköltség-támogatásban vagy lakhatási támogatásban részesülhetnek a program alanyai, illetve az őket foglalkoztató munkáltatók, de akár a vállalkozóvá válást is támogatják.
 
A jövőben is folytatódik a program-sorozat, amelynek célja, hogy ezek az információk a járásban minden végzős diákhoz eljussanak, bízva abban, hogy ezáltal is sikerül orientálni a fiatalokat a jövőt illetően.