Földhivatali ügyfélfogadási szünet
2015. március 05. 13:33

Földhivatali ügyfélfogadási szünet
Tisztelt Ügyfeleink!

Az Orosházi Járási Hivatal Járási Földhivatalában az ügyfélfogadás szünetel az alábbi napokon a földhivatali adatbázis Integrált Nemzeti Ingatlan Kataszterbe való felvétele miatt.

2015. március 12-én (csütörtökön)

2015. március 13-án (pénteken)

2015. március 16-án (hétfőn)

 

Az Európai Unió támogatásával megvalósuló Integrált Nemzeti Ingatlan Kataszter (INIK) az EKOP-1.2.13-2011-2011-0001 azonosítószámú, 1 520 093 550 Ft teljes projektösszegű kiemelt projekt célja, hogy korszerű technológiai alapokon megújításra kerüljön a teljes földhivatali informatikai infrastruktúra és a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet nyilvántartása.

A célként megfogalmazott ingatlan-nyilvántartási adatok magas szintű rendelkezésre állását, az ingatlan-nyilvántartási vagyon adatainak védelmét, pontosságát és a jelentkező adatigények automatikus kiszolgálását a Földmérési és Távérzékelési Intézetben (FÖMI) kialakításra kerülő számítógép központ fogja biztosítani. Az új, korszerű és költségtakarékos üzemeltetésű központ üzembe állítása kiváltja az eddig földhivatalonként földrajzilag elkülönült, különböző telephelyen üzemeltetett informatikai rendszereket.
A kialakításra kerülő új szolgáltatások és korszerűsítések hozzájárulnak a földhivatali beadványok hatékonyabb és gyorsabb ügyintézéséhez.

Az Orosházi Járási Hivatal Járási Földhivatala (Orosháza, Ady E. u. 9.) vonatkozásában a munka elvégzésére 2015. március 12-16. között kerül sor. Az átállítás ideje alatt a földhivatali adatbázis nem lesz elérhető, emiatt az ügyfélfogadás is szünetel.

Megértésüket köszönjük!

Szemenyei Gyöngyi
hivatalvezető