Elkezdődött a nyári diákmunka az Orosházi járásban is
2019. július 08. 16:00

Július 1-jétől az Orosházi járásban is elindult a Nyári diákmunka program. A járásban 26 foglalkoztató jelezte igényét, akiknél 253 fiatal szerezhet munkatapasztalatot, jövedelmet a nyár folyamán, mintegy 34 millió forint támogatás felhasználásával.

Az előző évekhez hasonlóan a Pénzügyminisztérium idén is meghirdette a Nyári diákmunka programot, melynek keretében Békés megye idén mintegy 280 millió forint támogatást kapott. Ennek felhasználásával legalább 2 100 tanuló nyári foglalkoztatása valósulhat meg. Július-augusztusban a Sarkadi járásban több mint kétszázötven fiatal kap munkatapasztalat- és jövedelemszerzésre lehetőséget a Nyári diákmunka program keretében.
A munkaadók bérköltség támogatást vehetnek igénybe a diákok foglalkoztatására, melyet a járási hivatalok foglalkoztatási osztályai kérelemre állapítanak meg.

Az Orosházi járásban – az elmúlt évekhez hasonlóan – leginkább a települési önkormányzatok jelennek meg foglalkoztatói oldalon, de a mezőgazdaságban, a turizmus és a vendéglátás területén tevékenykedő munkaadóknál is dolgozhatnak a diákok.