A végzős diákokhoz viszik el a munkaerőpiaci információkat
2019. április 15. 15:00

A pályaválasztás előtt álló végzős diákokat tájékoztatják a munkaerőpiaci képzésekről, szolgáltatásokról, programokról az Orosházi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztályának munkatársai ezekben a hetekben.

Idén elsőként az állásügynök és az Ifjúsági Garanciarendszer GINOP-5.2.1-14 mentorai a Tótkomlósi Jankó János Általános Iskola és Gimnázium érettségire készülő tanulóinak tartottak előadást a lehetőségekről. A következő hetekben a Székács József Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium, a Táncsics Mihály Gimnázium és Szakközépiskola és a Gyulai Szakképzési Centrum Kossuth Lajos tagintézménye következik.

A tájékoztató során szólnak a munkáltatók által támasztott igényekről és kiemelt figyelmet fordítanak az Ifjúsági Garanciarendszer (IGR) által nyújtott támogatási formákra. Az IGR célja, hogy a foglalkoztatási osztály a 25 év alatti sem nem tanuló, sem nem dolgozó fiatalok számára 4 hónapon belül valamilyen konkrét lehetőséget ajánljon fel az elhelyezkedésre vagy tanulásra. A program keretében képzési támogatásban, bérköltség támogatásban, foglalkoztatás bővítését szolgáló támogatásban, munkába járáshoz kapcsolódó útiköltség támogatásban vagy lakhatási támogatásban részesülhetnek a fiatalok, illetve az őket foglalkoztató munkáltatók, de akár a vállalkozóvá válást is támogatják.