Átadták a Foglalkoztatási Osztály megújult épületét
2018. április 03. 16:50

Átadták a Foglalkoztatási Osztály megújult épületét

Átadták a Békés Megyei Kormányhivatal Mezőkovácsházai Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztályának felújított épületét, 2018. április 3-án.

Az átadó ünnepségen Béni Attila járási hivatalvezető köszöntőjében elmondta, a jelen korban kiemelten fontos a foglalkoztatás, mely eszköz a leszakadás és az elmaradottság felszámolására, valamint az elnéptelenedés megakadályozására.

„A kormányhivatal az elmúlt időszakban paradigmaváltáson ment keresztül, amely belső és külső megújulást is jelentett, hiszen számos középület újult meg a jó gazda gondosságából adódóan” – mondta el dr. Rákóczi Attila, a Békés Megyei Kormányhivatal főigazgatója átadóbeszédében.

Az eseményt Varga Gusztáv Mezőkovácsháza Város polgármestere is megtisztelte jelenlétével.

A felújított épület homlokzatára 595 m2 utólagos hőszigetelés került, valamint 235 m2 lapostető hő- és hangszigetelés valósult meg. A korszerűtlen nyílászárók helyett 3 rétegű üvegezéssel ellátott 50 db műanyag ablak, valamint 5 db hőszigetelt alumínium homlokzati nyílászáró került beépítésre. A korszerűtlen és gazdaságtalan régi kazánokat 2 db új kondenzációs kazán váltotta fel. Az épület tetejére telepített 1 db 17,5 kW teljesítményű, 72 db panelből álló napelemes rendszer üzemeltetése jelentős villamos energia megtakarítást eredményez. A projekt eredményeként összességében jobb energetikai hatékonysággal rendelkező épület áll majd a hivatalba betérő állampolgárok rendelkezésére. Az épület földgáz fogyasztása várhatóan 50%-kal, az elektromos áram költsége várhatóan 80%-kal csökken a beruházás következtében. Az építési beruházás kivitelezése 67.218.004,-Ft KEHOP-5.2.2 forrásból valósult meg.