Továbbra is ,,Közös érték az egészség”
2018. május 16. 15:48

Egészség prevenciós kampányrendezvényt szervezetek kedden a „Közös érték az egészség” elnevezésű mintaprogram égisze alatt, Gyulán. A fürdőváros Egészségügyi Alapellátási Intézménye, az Egészséges Városért Alapítvány és az Egészségfejlesztési Iroda szervezésében, a Békés Megyei Kormányhivatal támogatásával létrejött rendezvénynek az Erkel Ferenc Művelődési Központ adott otthont.

Az érdeklődőket az ülés elnöke dr. Sárosi Tamás megyei tisztifőorvos, a Békés Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályának vezetője, illetve a rendezvény házigazdája, dr. Mohamed Abdulrahman Abdulrab, az Egészséges Városért Alapítvány kuratóriumi elnöke, csecsemő- és gyermekgyógyász főorvos, neonatológus köszöntötte. Az érdeklődők előadásokat hallgathattak a külső allergénekkel kapcsolatban.

 

Dr. Réthy Lajos Attila egyetemi adjunktus a gyermekkori allergiák megelőzésével, felismerésével, diagnosztizálásával, kezelésével kapcsolatos igen szemléletes előadását követően a hallgatóság kérdéseinek megválaszolására is fordított időt. Dr. Kövesdi József osztályvezető főorvos, pulmonológus a gyermekkori asztma felismerésének, diagnosztizálásának, kezelésének rejtelmeibe engedett betekintést. Őt dr. Fehér László háziorvos követte, aki a parlagfűről, mint legfőbb ellenségről tartott előadást. A leggyakoribb érzékenységek és allergiák táplálkozási összefüggéseit mutatta be Gróza Anna dietetikus, táplálkozási szakértő.
A rendezvény ideje alatt a Békés Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályának munkatársai interaktív játékok segítségével igyekeztek felhívni a figyelmet a személyi higiéné kiemelt fontosságára az allergiaszezon idején, illetve lehetőséget biztosítottak egyes biológiai légköri allergének mikroszkópikus képének megtekintésére, azok megformálására színes gyurma segítségével.