Rejtett tehetségek mutatkoztak be a kormányhivatalban
2018. augusztus 01. 16:49

A Békés Megyei Kormányhivatal, a járási hivatalok és a főosztályok munkatársainak alkotásaiból rendezett tárlat nyitotta meg kapuit szerda délután a kormányhivatal Derkovits sori épületének földszinti aulájában. A kiállítás keretében 21 állami tisztviselő, több mint 200 alkotással mutatkozott be a nagyközönségnek. A kiállítás, hivatali időben augusztus 22-éig tekinthető meg.
A tényszerűség kedvéért mindenképpen meg kell jegyezni: az ötlet szülőanyja – stílszerűen – dr. Gaálné dr. Maráczi Gabriella, a Békés Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztály főosztályvezető-helyettese volt, aki ,,civilben” a közelmúltban szerzett dekoratőr szakmunkás bizonyítványt, s cseppet sem mellesleg, maga is hét féle művészeti ágban létrehozott alkotással mutatkozott be a kiállításon.


Mint elmondta, otthonról hozta a hímzés, kötés, horgolás ismeretét, szeretetét, de ezen túlmenően 3D-s origami, valamint pirográf technikával készített alkotások is kikerülnek a kezei közül és kvilingben is jeleskedik. Úgy fogalmazott: számára az alkotás már több mint hobbi, inkább kreatív pihenés, amiben feltöltődik, kiteljesedhet.


-       Rejtett tehetségeink mutatkoznak be a kiállításon, jómagam egy csipetnyi irigységgel vegyes csodálattal szemlélem a kiállított gyönyörű alkotásokat és meglepődtem a kollégák sokrétűségén – hangsúlyozta beszédében, megköszönve dr. Gaálné dr. Maráczi Gabriella főosztályvezető-helyettes asszony szervezőmunkáját is dr. Krizsán Anett, a Békés Megyei Kormányhivatal igazgatója.


Alkotásaikkal a művészeti ágak széles palettáját vonultatták fel a munkatársak: az olajfestmények, grafikák, fotók mellett jól megfér a kalotaszegi, matyó, torockói, kalocsai hímzett textília, a gyöngyragasztásos kép, a mézeskalács, a harisnyavirág, de a csuhéból, filcből készített ajándéktárgyak, illetve a kézzel készített ékszerek is. Sőt, a házi készítésű, gusztusos megjelenésű szörpök, aszalt gyümölcsök, teák, lekvárkülönlegességek is helyet kaptak a kiállításon.