Pályaorientációs napot rendeznek a családoknak
2019. november 18. 14:00

Második alkalommal rendez Pályaorientációs családi napot november 30-án, szombaton 9–16 óra között a Békés Megyei Kormányhivatal a Társadalombiztosítási és Foglalkoztatási Főosztály épületében (Békéscsaba, Árpád sor 2/6). A rendezvény alapvetően a 7-8. osztályos általános iskolás, illetve a 11-12. évfolyamos középiskolás diákoknak és családjaiknak szól.
A családi nap arra kínál lehetőséget, hogy a pályaválasztás előtt álló fiatalok és szüleik pontosabb képet kapjanak az egyéni adottságokról, képességekről és érdeklődési irányokról. A résztvevők elektronikus érdeklődés kérdőívet töltenek ki, ezt követően kerülnek tanácsadóhoz. A szakemberek mintegy 45 perces célzott beszélgetés keretében tekintik át – a kérdőív eredményeire is alapozva – az egyéni adottságokat, képességeket és ezek mentén körvonalazzák a lehetséges pályautakat.
Ezen túlmenően a „Pályaválasztás a mozivásznon" elnevezésű interaktív program filmeken megjelenő élethelyzetekkel, jellegzetes történetekkel segíti az eligazodást. A rendezvény ideje alatt a kisebb testvéreket a gyereksarokban várják életkorhoz igazodó pályaorientációs és társas játékokkal, illetve színezőkkel.

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni az alábbi linken lehet: http://wbl.hu/kerdoiv/index.php/926693?lang=hu