Őszi fórumsorozat
2017. október 09. 15:55

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Békés Megyei Igazgatósága őszi fórumsorozatot indított el annak érdekében, hogy minél szélesebb körű és aktuálisabb információkkal lássa el a megyei gazdálkodókat.

A szeptembertől novemberig tartó rendezvénysorozat fórumait Békés megye járásaiban rendezik meg. Az előadások előtt Dr. Kulcsár László, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Megyei elnöke tart elnöki beszámolókat a Kamara kiemelt eseményeiről és tevékenységeiről. A rendezvényekre a kamarát érintő jelentősebb szakterületekről, valamint minisztériumokból hívnak vendégelőadókat.

A legutóbbi eseményre 2017. október 4-én, Orosházán került sor, ahol a Békés Megyei Kormányhivatalt Dr. Takács Árpád kormánymegbízott és Dr. Rákóczi Attila főigazgató képviselte. Az eseményen Dr. Nagy István, a Földművelésügyi Minisztérium parlamenti államtitkára is előadást tartott az agrárágazat aktualitásairól.

A Békés Megyei Kormányhivatal és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara ez év márciusában kötött stratégiai együttműködési megállapodást, amelynek célja, hogy a két szervezet segítse egymás munkáját, valamint a megyében élő gazdálkodók boldogulását. Az őszi fórumsorozat keretein belül a kormányhivatal agráriumhoz kapcsolódó főosztályai is képviseltetik magukat, így járulva hozzá a Kamara kezdeményezéséhez valamint a közös tevékenységek eredményes megvalósításához.