Itt a tavasz: érettségi vizsgaelnöki továbbképzés a Békés Megyei Kormányhivatalban
2018. április 10. 13:58

Itt a tavasz: érettségi vizsgaelnöki továbbképzés a Békés Megyei Kormányhivatalban

A Békés Megyei Kormányhivatal Hatósági és Oktatási Osztálya által megvalósított szakmai képzésen a jogszabályi változásokra és az érettségi vizsgaelnöki feladat-ellátás kapcsán felmerülő aktuális tudnivalókra hívták fel a figyelmet.

A tavasz egyik biztos hírnöke az is, hogy a Békés Megyei Kormányhivatal földszinti nagytermében április 9-én megtartották a szokásos érettségi vizsgaelnöki továbbképzést. Feladata szerint a kormányhivatal az idén is szakmai fórumra hívta meg az érettségi vizsgaelnököket, hogy segítse felkészülésüket a vizsgaelnöki teendőik ellátásában. A továbbképzés évenként, vizsgakötelezettség nélküli, ingyenes formában valósul meg, melyen elsődlegesen a jogszabályi változásokra, az érettségi vizsgaelnöki feladatellátás kapcsán felmerülő aktuális tudnivalókra hívják fel a figyelmet. A színvonalas előadásokat az idén is mintegy 200 vizsgaelnök kísérte figyelemmel.

A továbbképzést dr. Krizsán Anett, a Békés Megyei Kormányhivatal igazgatója nyitotta meg, aki köszöntőjében utalt rá, a Békés Megyei Kormányhivatal államigazgatási feladatainak végrehajtásából adódó kötelessége az, hogy az érettségi vizsgák szervezése terén kialakult aktuális helyzetről és az új kihívásokról a vizsgaelnökök előtt szakmai tájékoztató fórumon szót ejtsenek. Az érettségi vizsga a maga tanulmányokat összegző, az ifjúkort lezáró szerepével és szimbolikus „felnőtté avatás” üzenetével napjainkban is állandó szerephez jut.

A szakmai fórumon Pongrácz László, az Oktatási Hivatal Köznevelési Programok Főosztályának vezetője tájékoztatta a résztvevőket a vizsgaelnöki tevékenységet érintő jogszabályokról, szakmai szabályokról, szakmai tartalmakról és azok változásairól, illetve alkalmazásukról.

A vizsgaszervezés aktualitásait, a megyei adatokat és az ellenőrzések tapasztalatait Belleli Anna, a kormányhivatal oktatási szakügyintézője ismertette.