A biztonságos munkavégzést szolgáló javaslatokat tett le az asztalra a munkacsoport
2018. december 13. 15:47

A biztonságos munkavégzést szolgáló javaslatokat tett le az asztalra a munkacsoport

 „A biztonságos munkavégzést szolgáló javaslatok a kis- és közepes vállalkozások részére” elnevezéssel készített tanulmányt az idén februárban életre hívott „A Békés megyei munkahelyek biztonságáért” munkacsoport. A csütörtöki évzáró ülésen Takács Árpád kormánymegbízott a külső tagoknak díszoklevéllel köszönte meg az elvégzett munkát.

 

A Békés Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízott úgy fogalmazott, hogy egy módfelett professzionális anyag született, és az elkészült ajánlás szakmai fogadtatása is igen jó volt.

„A Békés megyei munkahelyek biztonságáért” munkacsoport azzal a nem titkolt céllal alakult, hogy felhívja a nyilvánosság, ezen belül a munkáltatók, munkavállalók és képviselőik figyelmét a biztonságos munkahelyek és a rendezett munkaügyi kapcsolatok kialakításának jelentőségére. Ezen túlmenően a munkavállalói jogtudatosság fejlesztését és a munkahelyek jogbiztonságának elősegítését is zászlajára tűzte a munkacsoport.
A megfogalmazott célok elérése érdekében a Békéscsabai Járási Hivatal Műszaki Engedélyezési, Fogyasztóvédelmi és Foglalkoztatási Főosztálya vezetője, Dobókői György elnökletével működő munkacsoport a kis és közepes vállalkozások részére a munkabiztonságot növelő javaslatokat fogalmazott meg, a kezdő vállalkozások segítése érdekében pedig munkavédelmi, munkaügyi, tűzvédelmi, környezetvédelmi, iparbiztonsági, információbiztonsági „kisokost” állított össze.
A munkacsoport csütörtöki ülésén az is kiderült, hogy a megfogalmazott javaslatok minél szélesebb körű megismertetése érdekében – első lépésben – kommunikációs tervet dolgoznak ki.

A kormánymegbízott „A Békés megyei munkahelyek biztonságáért” munkacsoport tevékenységében végzett kiemelkedő együttműködésének elismeréséül díszoklevéllel köszönte meg a munkacsoport külső tagjainak munkáját. Díszoklevelet vehetett át Szekeres Katinka Dóra, a Henkel Magyarország Kft. biztonság, egészség, környezetvédelem és minőség menedzsere, Botyánszki András, a MŰKER Kft. ügyvezetője, Musulin Miklós, a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Ellenőrző Bizottsága elnöke, Varga István, a MUVAPI Kft. ügyvezetője, Opauszki Zoltán, a Békéscsabai Médiacentrum Kft. ügyvezetője, Marton Gergely tűzoltó alezredes, a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság iparbiztonsági főfelügyelője. Szintén díszoklevéllel ismerték el Karl Attila, Nemzeti Agrárgazdasági Kamara élelmiszeripari referense, Nagy Mihály László, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége Békés Megyei Szervezete elnöke, illetve Rekeczki Csaba, a Linamar Zrt. környezetvédelmi, munkaegészségügyi és munkabiztonsági vezetője munkáját is.


 
Fotó:Kiss Zoltán