Újabb 5 milliárd forintból fejleszthetnek a mikro-, kis- és középvállalkozások
2018. január 09. 16:40

Újabb 5 milliárd forintból fejleszthetnek a mikro-, kis- és középvállalkozások

A Nemzetgazdasági Minisztérium 2018. január 6-ától újabb, 5 milliárd forint keretösszegű pályázatot hirdet a mikro-, kis-és középvállalkozások munkahelyteremtő és - megőrző beruházásainak elősegítésére.

A pályázat célja a kkv-szektor fejlesztésén túl a helyi gazdaságok megerősítése, a területi különbségek csökkentése és a hátrányos térségek felzárkóztatása. A központi program segítségével a kkv-k többek között új eszközöket, gépeket szerezhetnek be, de a támogatási összeget ingatlanvásárlásra vagy bérleti díjakra is fordíthatják. A munkahelyteremtő támogatás mértéke nem regisztrált álláskereső esetén új munkahelyenként 1,5 millió forint lehet. Ezen felül a pályázók kiegészítő támogatásként kiközvetített álláskereső foglalkoztatása esetén új munkahelyenként további 500 ezer forint, illetve amennyiben az elmúlt 12 hónap alatt kizárólag közfoglalkoztatási jogviszony keretében foglalkoztatott álláskereső személy felvételét vállalják a pályázók, új munkahelyenként további 800 ezer forint támogatást kaphatnak. .A pályázatot 2018. február 9-ig lehet benyújtani.
 
2017-ben is kiírásra került a kis- és középvállalkozások számára elérhető munkahelyteremtő támogatás pályázati felhívása. Ezen lehetőséggel Békés megyében 40 munkáltató több mint 493 millió forint támogatást nyert el, amely országos szinten kimagasló eredménynek számít.
 
A pályázaton való részvételről, a pályázat feltételeiről és elkészítéséről a Békés Megyei Kormányhivatal Társadalombiztosítási és Foglalkoztatási Főosztálya nyújt tájékoztatást.
 
További részletek és a teljes pályázati dokumentáció az alábbi linken érhető el:
 
A hatósági szerződésminta itt érhető el.
A döntéshozó, döntés előkészítő személyeket itt találja.