Díjazták a megyei legkiválóbb diákokat, tanulókat
2018. június 12. 15:58

Általános iskolás diákokkal és középiskolai tanulókkal népesült be kedden a Békés Megyei Kormányhivatal Derkovits sori földszinti nagyterme. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által támogatott tanulmányi és tehetséggondozó versenyek Békés megyei fordulóin, illetve országos döntőin kiemelkedő teljesítményt nyújtott Békés megyei diákok teljesítményét ismerte el, jutalmazta az Oktatási Hivatal Békéscsabai Pedagógiai Központja.

Délelőtt az általános iskolás korosztály legkiválóbbjait, déltől pedig a középiskolás korosztályban kimagasló eredményeket elért tanulókat díjazta a tanulmányi versenyeket megyei szinten szervező Békéscsabai Pedagógiai Központ.
-       Az Oktatási Hivatal Békéscsabai Pedagógiai Központja által szervezett tanulmányi versenyek több fordulója után, a megyei döntőkön 50 Békés megyei intézmény 115 diákja ért el dobogós helyezést, akik munkáját 95 felkészítő tanár segítette. A díjátadó ünnepségeken összesen 210 diák és felkészítő tanár vesz részt, valamint az intézmények vezetői, illetve a dákok szülei, kísérői – hangsúlyozta Simon Nóra Edina.


Az Oktatási Hivatal Békéscsabai Pedagógiai Oktatási Központ főosztályvezetője szavaiból az is kiderült, hogy – intézményi fenntartótól függetlenül – Békés megye valamennyi településének összes általános-, valamint középiskolás diákja vetélkedhetett a legjobb helyezésekért. Ez azt jelenti, hogy a megye 75 településén, több mint 3 ezer diák méretett meg mintegy 20 féle tanulmányi verseny keretében.
-       Ez az ünnepség a fiatalok és az őket segítő pedagógusok egész éves munkájának megkoronázása. A tehetség nemcsak ajándék, hanem felelősség is, diákoknak, szülőknek, pedagógusoknak egyaránt – tette hozzá a főosztályvezető.


Dr. Rákóczi Attila, a Békés Megyei Kormányhivatal főigazgatója köszöntőjében kifejtette: az oklevél, túl azon, hogy fontos visszaigazolása az eddigi teljesítménynek, egyben biztatás diáknak és tanárnak egyaránt, hogy a jövőben is érdemes időt és energiát fordítani a tanulásra, illetve a felkészítő munkára.
-       A tanulással ugyanis sosem végez az ember. Soha nem mondhatjuk, hogy „most már tudok mindent”. Az általános iskola után a középiskolában bővítjük ismereteinket és fejlesztjük képességeinket, azt követően valamelyik felsőoktatási intézményben a választott tudományok és szakirányok mentén tanulunk tovább, majd az élethosszig tartó tanulás jegyében a munka világában felnőttként is folyamatosan frissítjük, gyarapítjuk tudásunkat továbbképzések, tanfolyamok formájában. Nagyon fontos tehát, hogy a tanulók minél hamarabb azonosuljanak ezzel a gondolatisággal, hiszen a ma megszerzett tudás holnap esetleg már csak elégséges, holnapután pedig akár már elavult és meghaladott is lehet. A jövő tudásának biztosítása eszerint abban rejlik, hogy a szorgalom és belső motiváltság mellett megőrizzük az új és újonnan születő ismeretanyagokkal szembeni nyitottságunkat – nyomatékosította dr. Rákóczi Attila.


A dobogós helyezést elért diákok, tanulók oklevelet, könyvjutalmat, könyvutalványt vehettek át, a felkészítő tanárok munkáját elismerő oklevéllel honorálták. Az okleveleket, könyvjutalmat, könyvutalványt, illetve elismerő okleveleket Simon Nóra Edina főosztályvezető, illetve Teleki-Szávai Krisztina, a Klebelsberg Központ Gyulai Tankerületi Központ igazgatója és Kiss Eszter, a Klebelsberg Központ Békéscsabai Tankerületi Központ igazgató-helyettese adta át.