A Szent István Egyetem címzetes egyetemi docense lett dr. Takács Árpád
2019. január 25. 12:04

A Szent István Egyetem címzetes egyetemi docense lett dr. Takács Árpád
Az elmúlt években végzett tudományos munkássága, egyetemi oktatói tevékenysége, valamint az agrárium és a vidék jövője érdekében teljesített szolgálata elismeréseképpen, illetve a felsőoktatás és a Békés Megyei Kormányhivatal közötti kiemelkedő szakmai együttműködés kialakításáért a Szent István Egyetem Agrár és Gazdaságtudományi Kar Tanácsa címzetes egyetemi docens címet adományozott dr. Takács Árpád kormánymegbízottnak.
Dr. Takács Árpád 25 éves rendvédelmi, közigazgatási vezetői gyakorlattal, szakmai tapasztalattal rendelkezik, 2017 februárjáig a katasztrófavédelem kötelékében teljesített szolgálatot. Munkája elismeréseképpen 2010-ben Szolgálati Érdemjel arany fokozata kitüntetésben, egy évvel később Magyar Arany Érdemkereszt elismerésben részesült. 2015-ben pedig Vas Megye Önkormányzata Szolgálatáért Közbiztonsági Tagozata kitüntetést vehette át.
Dr. Takács Árpád 2017 óta a Nemzeti Közszolgálati Egyetem berkein belül működő Záróvizsga Elnöki Kollégium tagja, 2015-2016 között óraadóként tanított a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Katasztrófavédelmi Intézetében. Ugyanezen időszakban a Katasztrófavédelmi Tudományos Tanács tagjaként, illetve a Védelem Katasztrófavédelmi Szemle című szaklap szerkesztőbizottsági tagjaként is tevékenykedett. Tartott előadást nemzetközi és hazai tudományos konferencián, számos publikációja jelent meg a katasztrófavédelem, iparbiztonság, védelmi igazgatás témakörében szakmai lapokban. Tudományos lektora a „Veszélyes anyagokkal kapcsolatos súlyos baleset elleni védekezés I.” – Veszélyes anyagok és súlyos baleseteik az iparban és a szállításban” címmel 2015-ben nyomdafestéket látott szakkönyvnek.
„Dr. Takács Árpád hitvallása, hogy a magyar vidék felemelkedése, a térség népességmegtartó ereje az agráriumban, a vidékfejlesztésben keresendő. Hiszi, hogy a vidék felemelkedésére, az agrárium fejlesztésére komplex megoldások szükségesek, amihez az érintetteknek közös gondolkodásra, cselekvésre van szükség. A kutatás-fejlesztésnek, a felsőoktatásnak, a kamaráknak, a gazdaköröknek, az államigazgatásnak, agrár-szakigazgatásnak együtt kell dolgoznia…” – hangzott el a címzetes egyetemi docens címet tanúsító oklevél átadását megelőzően, dr. Takács Árpád laudációjában.

Dr. Takács Árpád a címzetes egyetemi docens címét igazoló oklevelet a Szent István Egyetem Agrár- és Gazdaságtudományi Kar diplomaátadó ünnepségén, Szarvason vette át dr. Palkovics László rektortól és dr. Futó Zoltán megbízott dékántól.
A címzetes egyetemi docensi cím odaítélésének indoklása ide kattintva olvasható.