Pályaorientációs nap a gyulai Magvetőben
2018. október 29. 08:38

A Gyulai Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztálya részt vett a Magvető Református Általános Iskola és Óvoda által a közelmúltban szervezett pályaorientációs napon, melynek célja, hogy a felső tagozatos gyerekek időben felkészüljenek a pályaválasztásra és megalapozott döntést hozzanak, hiszen a jó pálya- és iskolaválasztás az ember egész életét befolyásolhatja.
A gyerekeknek lehetőségük volt személyes konzultációkra a továbbtanulási lehetőségekről a megjelent középfokú oktatási intézmények képviselőivel, valamint az egyes szakmák képviselőivel.
 
A foglalkoztatási osztály munkatársai játékos formában mutatták be a tanulóknak a szakmákat. A játék során meg kellett személyesíteni bizonyos foglalkozásokat, úgy hogy a többiek minél hamarabb kitalálják mi az a szakma. A játékon túl, minden felmerült szakmáról beszélgetve szerezhettek több ismeretet az adott szakma munkafolyamatairól. Emellett pályaorientációs teszttel segítették a gyerekeket a megfelelő szakmai irány kiválasztásában. A tesztet kitöltve hasznos ismereteket szerezhettek magukról, melyek birtokában könnyebben rátalálhatnak a leginkább testhezálló hivatásra. 
 
A rendezvény segítette a tanulókat abban, hogy az érdeklődési körüknek megfelelő pályát, szakmát tudják választani, melyben később sikeresen el tudnak helyezkedni. plyaorientcis nap