Menetrendi egyeztetés
2015. május 14. 13:52

Menetrendi egyeztetés

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium megbízásából, a KTI Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft. szervezésében zajló Békés megyei menetrendi egyeztetések sorában 2015. május 13-án, a Gyulai Polgármesteri Hivatalban tartották meg a gyulai járás illetékességi területéhez tartozó önkormányzatok, tankerületek, szolgáltató társaságok és a Gyulai Járási Hivatal meghívásával a közszolgáltatási személyszállítással kapcsolatos megbeszélést.

Az egyeztetésen a Nonprofit Kft. Dél-alföldi Közlekedésszervező Irodájának szakértői, valamint a MÁV-START Vasúti Személyszállító Zrt. és a Dél-alföldi Közlekedési Központ Zrt. szakemberei tájékoztatást adtak a 2015/2016-os vasúti illetve autóbusz menetrendi év szakmai előkészítéséről, a tervezett menetrendi változásokról, szolgáltatásfejlesztésekről, a szolgáltató társaságoknál lezajlott átszervezésekről.

Az egyeztetés célja a tájékoztatás mellett a menetrend módosítást igénylő javaslatok, észrevételek összegyűjtése volt, melynek lehetőségével Gyula Város Önkormányzata és a Gyulai Járási Hivatal képviselői éltek is. A szolgáltató társaságok a korábban hozzájuk beérkezett és a megbeszélésen elhangzott igényeket közösen megvizsgálják, és javaslatot dolgoznak ki a menetrendi irányelvekben meghatározott elvárások figyelembe vételével - kiemelten a hivatásforgalmat kiszolgáló - valós utazási igények lehetőség szerinti teljesítésére.