Közfoglalkoztatottak képzése
2017. szeptember 08. 08:03

Sikeresen elindultak a tanfolyamok a 2016/17. évi téli közfoglalkoztatás keretén belül, a gyulai Foglalkoztatási Osztályon.

Az „Alacsony képzettségűek és közfoglalkoztatottak képzése” című GINOP-6.1.1-15-2015-00001 azonosítószámú kiemelt képzési projektbe 2017. I. félévében 115 fő került bevonásra. 8 tanfolyamot sikerült beindítanunk, melyen egyéb szakmai és OKJ-s végzettséget szereztek a résztvevők.

Különböző képzések indultak a Gyulai Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztályának illetékességi területén. Ennek keretein belül Elek Város Önkormányzatánál Száraztésztagyártó, Targoncavezető, Gyógynövénygyűjtő, valamint Bio- és zöldhulladék hasznosítás, komposztálás képzések indultak, Kétegyháza Nagyközség Önkormányzatánál Rongyszőnyegkészítő, illetve szintén Bio- és zöldhulladék hasznosítás, komposztálás tanfolyamok valósultak meg, Gyula Város Önkormányzatánál Útépítő- és fenntartó technikus és Kosárfonó képzésen vesznek részt jelenleg is a hallgatók.

A települési önkormányzatok, mint munkáltatók nagy segítségünkre vannak a képzésbe történő bevonás megvalósításában, illetve az elméleti és gyakorlati oktatás helyszínét is biztosítják a sikeres megvalósulás érdekében. A tanfolyamok beindításához a Gyulai Járás települési önkormányzatai és a megye járási foglalkoztatási osztályai összefogtak, egymást támogatva nyújtottak segítséget a megfelelő létszám biztosítása érdekében.

Az együttműködés a program sikerének érdekében kiemelkedően jó és szoros volt közöttük. Célunk ezt a partneri viszonyt a továbbiakban is fenntartani mindenki legnagyobb megelégedésére.

kosr