Fogyasztóvédelmi ABC – fogalmak, magyarázat!
2018. augusztus 14. 13:36

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) a http://fogyasztovedelem.kormany.hu/ honlapján folyamatos tájékoztatást nyújt a fogyasztóvédelemhez kapcsolódó témákban, témakörökben az érdeklődők számára. A fogyasztóvédelmi hatóság a tudatos fogyasztóvá válás segítése érdekében is nagy hangsúlyt fektet a lakosság minél szélesebb körű tájékoztatására.

A „Magyarország V. középtávú fogyasztóvédelmi politikájának megvalósítására irányuló, 2018-ig szóló feladatterv végrehajtásához szükséges kormányzati intézkedésekről” rendelkező kormány határozat Fogyasztóvédelmi ABC létrehozását kezdeményezte. A fogyasztóvédelmi fogalomtár létrehozásával olyan egységes ismerettárat állítottak össze, amely minden, a fogyasztók érdekeit védő ismeretanyagot tematikus, áttekinthető, könnyen érthető és értelmezhető formában tartalmaz.

Az alább letölthető táblázat a fontosabb fogyasztóvédelmi fogalmakat gyűjti össze. Az összeállított anyag segítségére  lesz a fogyasztóknak és vállalkozásoknak egyaránt, megkönnyíti az eligazodást a fogyasztóvédelmi szakkifejezések között.
 
A Fogyasztóvédelmi ABC letölthető az alábbi linkről: